Med hjälp av strukturerad data, rich snippet och Schema.org markup har din webbplats möjlighet att sticka ut från mängden och driva mer trafik till din webbplats.

Strukturerad data är viktigt för dig.

Strukturerad data är ingen nyhet utan har varit med i många år. Det uppdateras däremot kontinuerligt och i en tid där det blir allt svårare att sticka ut bland sina konkurrenter i sökresultaten bör man göra allt man kan för att visa det där ”lilla extra” som lockar till sig besökare.

Strukturerad data ger högre kvalitet på sökresultatet.

Strukturerad data och rich snippets började dyka upp i Googles sökresultat 2009 och har sedan dess bidragit till att höja kvaliteten på våra sökresultat.

Främst dyker denna data upp vid produkt- eller receptsök eller omdömen från personer och användare.

Strukturerad data gör det möjligt att bland annat visa bilder, priser och omdömen i direkt anslutning till sökresultatet. Vilket sticker ut från mängden sökresultat på Google.

Syftet med strukturerad data är helt enkelt att underlätta för sökmotor och användare

Rich snippets hjälper sökmotorer att tolka innehållet på en webbplats samtidigt som internetanvändare får mer information i sökresultatet innan de klickar sig in på webbplatsen. Ytterligare så har detta en positiv påverkan gällande klickfrekvens (CTR) vilket ger Google indikationer på att innehållet är relevant.

Vad rich snippets gör är nämligen att visa lite av en förhandstitt direkt i sökresultatet. Exempelvis bilder och video, produktinformation som pris, lagersaldo eller betyg från användare. Det om något hjälper verkligen till med att få ett annars rätt så tråkigt sökresultat att sticka ut från mängden.

Tanken med detta är att göra det lättare för sökmotorerna att tolka innehållet på webbplatsen samtidigt som vi ger användaren så mycket information som möjligt, redan innan de väljer att klicka sig in på en webbplats från sökresultatet.

Märk upp din webbplats med följande data

Exempel på rich snippets som kan visas direkt i Google sökresultat:

  • Betyg och omdömen
  • Events/kalender med datum och information
  • Bild och video information
  • Produktinformation
  • Adressinformation för ditt företag
  • Receptinformation

Ytterligare information om strukturerad data hittar du här: https://schema.org/docs/schemas.html

Vikten av strukturerad data

Att tagga upp informationen på webbplatsen med hjälp av microdata kan absolut göra skillnad för de som vill sticka ut lite extra. Speciellt inom områden där konkurrensen kan vara väldigt hög.

Sätt igång med att använda strukturerad data och rich snippets på er webbplats idag! Har du dessutom en hemsida byggd i wordpress så är det lätt och snabbt gjort. Finns en hel del plugin som hjälper till med detta.

Behov av en skräddarsydd utbildning eller workshop i Digital Marknadsföring?

Kontakta oss idag på 054-77 45 270 eller skicka en mejl till [email protected]  för en intresseanmälan.

Strukturerad data kan även läggas till manuellt

Instruktioner hittar du här: https://support.google.com/webmasters/answer/3219042?hl=sv&ref_topic=3068649

När du har lagt till koden använder du testverktyget för att lägga till strukturerad data för att kontrollera koden.

Bra att hålla sig uppdaterad om strukturerad data och rich snippets

Samtliga områden som går att tagga upp finns tillgängligt på Schema.org. Det finns nästintill oändliga möjligheter så det finns säkerligen en kategori som passar er webbplats också.

Kategorierna uppdateras ofta där nya saker läggs till kontinuerligt, därför är det bra att ständigt hålla sig uppdaterad för att ha koll på de nyheter som släpps.

Behöver du hjälp?

Känns det krångligt? Du är inte ensam. Vi finns här för dig!

Kom ihåg!

Det är inte endast kategorier som exempelvis omdömen eller recept som går att tagga upp, utan det finns även breadcrumbs, bilder eller video.

Kort och gott – det finns alltid något som går att tagga upp som passar samtliga webbplatser, oavsett bransch.

Följ Digital Division i våra sociala kanaler.

TESTA LEADFEEDER GRATIS I 14 DAGAR

Det tar mindre än en timme om du själv har inloggning till Google Analytics.

Behöver du hjälp?

Känns det krångligt? Du är inte ensam. Vi finns här för dig!

Google Trends – Hitta söktrender på Google

Använd Google Trends i din marknadsföring! Analysera söktrender och få insikter om just din målgrupp med Google Trends.Marknadsför dina produkter och butik runt säsongens trender. Säsongens trender spelar för det mesta en viktig roll för ditt företag. Under året...

Använda SEO på LinkedIn

Använda SEO på LinkedIn Möjligheter med SEO på LinkedIn är för ofta förbisedd, och det är dags att du börjar se med samma ögon på LinkedIn, som med Google, som en sökmotor. LinkedIn är den mest populära plattformen för B2B-företag att förvärva nya kunder, så genom att...

Site Kit – Googles officiella WordPress-plugin

Site Kit är nu tillgängligt för WordPress.Site Kit är Googles officiella WordPress-plugin. Detta plugin gör att du kan konfigurera viktiga Google-tjänster, få insikter om hur människor hittar och använder din webbplats.Google meddelade torsdag 31/10 att Site Kit nu är...

Bästa övervakningstjänsterna för din webbplats

Bästa övervakningstjänsterna för din webbplatsVi tipsar och jämför de bästa övervakningstjänsterna.Men hur kan du veta med säkerhet om de uppfyller detta löfte? Lösningen är enkel; du behöver ett övervakningsverktyg för din webbplats. Övervakningstjänster kan hjälpa...