Bästa övervakningstjänsterna för din webbplats

Vi tipsar och jämför de bästa övervakningstjänsterna.

Men hur kan du veta med säkerhet om de uppfyller detta löfte?

Lösningen är enkel; du behöver ett övervakningsverktyg för din webbplats.

Övervakningstjänster kan hjälpa dig att få koll på styrkor och svagheter på din webbplats. Baserat på den här informationen kan du göra nödvändiga justeringar för att förbättra webbplatsens prestanda.

Alla med en webbplats kan dra nytta av ett övervakningsverktyg. Det spelar ingen roll om du har ägt din webbplats under ett decennium, lanserat under det senaste året, eller om du bygger en ny webbplats från grunden – Du måste övervaka dess prestanda.

Webbplatsövervakning

För år sedan brukade webbplatsövervakning vara utmanande. Det krävde onsite-servrar och komplexa paket för IT-avdelningar.

Idag är webbplatsövervakning enklare än någonsin tidigare. Övervakningsverktyg erbjuds nu som “Managed Services”. Detta ger webbansvariga en lättförståelig instrumentpanel med de mest kritiska statistiken för webbplatsens prestanda.

En webbplatsövervakningstjänst kan hjälpa dig att spåra saker som lastbalansering, webbplatstrafik, drifttid och andra faktorer relaterade till din webbplats.

Dessa typer av verktyg kan hjälpa dig att fatta kritiska beslut när det gäller saker som att skala din serverkapacitet eller fördela resurser på ett mer kostnadseffektivt sätt.

För att effektivt hantera din webbplats bör du ha ett övervakningsverktyg. Punkt.

De bästa övervakningstjänsterna

Det finns massor av övervakningsverktyg tillgängliga på webben idag. Hur kan du veta vilken som är bäst för din webbplats?

Den här guiden innehåller de bästa övervakningstjänsterna för alla typer av webbplatser.

Vi har inkluderat en blandning av både gratis och betalda övervakningsverktyg för att du ska hitta ett som uppfyller dina behov och passar in i din budget.

StatusCake

Mer än 100 000 användare litar på StatusCake för webbplatsövervakning. Några av deras största kunder inkluderar Microsoft, Netflix, FanDuel och JetBrains.

StatusCake har över 200 övervakningsservrar i 43 olika länder. De har faktiskt en övervakningsserver på alla utom en kontinent (Antarktis).

Anledningen till att detta verktyg ligger så högt på vår lista är att det har ett av de snabbaste testintervaller på marknaden idag. Hittills har vi sett verktyg kontrollera statusen på en webbplats varje minut eller var femte minut. Men StatusCake har ett alternativ för 30-sekunders intervaller.

För att få de snabbaste övervakningsintervallerna måste du registrera dig för affärsplanen och börja på 66,66 USD per månad.

StatusCake har också en Superior-plan som börjar på $ 20,41 per månad. För den hastigheten hoppar testintervallet tillbaka upp till en minut.

För dig som vill ha en webbplatsövervakningstjänst med avancerade funktioner är StatusCake ett bra ställe att börja. Beroende på vilken plan du väljer kommer du att dra nytta av saker som:

Sidhastighetstest
SSL-övervakning
Domänövervakning
Virusscanning
Varningar och rapporter

Liksom några av de övriga övervakningstjänsterna där ute erbjuder StatusCake en gratis plan med grundläggande funktioner. Om du registrerar dig gratis testas din webbplats med fem minuters intervall.

Den fria planen kommer också med sidhastighetstest varje dygn (24 timmarsintervall). Men utöver det måste du uppgradera om du vill ha någon av de avancerade funktionerna.

Uptime Robot

För dig som inte vill betala för ett övervakningsverktyg är Uptime Robot ett av de bästa tillgängliga övervakningslösningarna.

Din webbplats kommer att kontrolleras med fem minuters intervall med 2 månader logghistorik, vilket är ganska bra för att du inte behöver betala för någonting.
Uptime Robot lanserades ursprungligen tillbaka 2010. De första fem åren var tjänsten helt gratis.

De lanserade inte en betald version av det här verktyget förrän 2015. För de av er som vill ha snabbare upptäckt av driftstopp och mer avancerade funktioner skulle jag rekommendera att du uppgraderar till Uptime Robot Pro Plan.
Pro-versionen levereras med en minuts övervakningsintervall.

Pro-planen kommer också med:
20 SMS eller röstsamtal
Två års loggar
SSL-övervakning
Avancerade varningar och aviseringar
HTTP-anpassning
Avancerade underhållsfönster
Anpassade HTTP-status och rubriker

Men Uptime Robot låter dig ställa in din larmfrekvens baserat på hur länge din webbplats har varit nere, till exempel en minut eller två minuter.

Pingdom

Pingdom är känt för några av sina gratisverktyg som webbplatsens hastighetstest och realtidsavbrott.

Men utöver det har Pingdom också några bra betalda tjänster för webbplatsövervakning. Några av de bästa fördelarna med Pingdoms webbplatsövervakning av webbplatser inkluderar:
Drifttidsövervakning
Verklig övervakning av användare (RUM)
Syntetisk interaktionstest
Sidhastighetsövervakning
Orsaksanalys

Rekommenderar Pingdom eftersom dess API-integration gör att du enkelt kan automatisera dina interaktioner. Det är också ett toppalternativ för ett team. Detta kommer att förbättra din arbetsflödesprocess drastiskt.

Pingdom går ett steg längre genom att inte bara varna dig om ett problem utan också identifiera grundorsaken. Som ett resultat kommer du att kunna fixa det snabbare för att komma igång igen med minimal driftstopp.

Till skillnad från några av de andra övervakningstjänsterna som vi hittills har sett, är Pingdoms betalplaner inte lika flexibla. Så du måste välja den plan som bäst passar dina behov.

Uptrends

Uptrends är en molnbaserad lösning för webbplatsprestanda och nätverksövervakning. De har funnits sedan 2007 och serverar stora webbplatser som NASA, Johnson & Johnson, IBM, Shell och Discovery Channel.

Om du vill ha en gratis övervakningstjänst för webbplatser har Uptrends ett alternativ för dig. Ge dem bara din e-postadress och webbplats som ska meddelas när din webbplats går ner.

Detta är en av de mest enkla och grundläggande planerna som du hittar. Uptrends erbjuder också ett gratis webbplatshastighetstest som kan anpassas baserat på enhet, skärmstorlek, bandbredd och webbläsare.

Uptrends har en av de bästa gratis hastighetstesterna på webben idag.
Kort sagt, Uptrends har övervakningslösningar för alla, oavsett webbplatsens storlek eller storlek.

Uptrends sticker ut som en av de bästa övervakningstjänsterna på marknaden på grund av deras kundserviceverktyg. De har en akademi, kunskapsbas och andra resurser som gör det enkelt för alla att lära sig mer om hur man övervakar en webbplats.

Den bästa övervakningstjänsten för din webbmiljö

Beroende på dina behov, är här några funktioner och faktorer som du kan använda i din beslutsprocess.

URL-övervakningsfrekvens

En övervakningstjänst är värdelös om den inte spårar din drifttid och meddelar dig om driftstopp. Men de flesta tjänster spårar inte webbplatser i realtid, vilket innebär att du inte kommer att veta hela sekunden att din webbplats går ner.

URL-övervakning sker med intervallkontroller. Den snabbaste tiden vi har sett är var 30:e sekund och den långsammaste tiden vi sett är var 30:e minut.

Om du har en företagswebbplats med mycket trafik, vill du hitta en plan som kontrollerar din URL-status varje minut, åtminstone. Annars borde var femte minut vara bra för de flesta av er.

Serverövervakning

Ett övervakningsverktyg för server kommer att hålla koll på resurser som minne, diskutrymme, CPU-användning och mer. Det är ett bra sätt att hjälpa dig förstå hur dina resurser fördelas och om du behöver göra anpassningar av ditt webbhotell.

Real User Monitoring (RUM)

RUM är ett av de bästa sätten att få snabb insikt om hur människor upplever din webbplats. Detta avancerade övervakningssystem samlar in information om hur verkliga människor interagerar med din webbplats.

Det kan hjälpa dig att identifiera och felsöka eventuella problem med prestanda för webbplatsanvändaren.

Pris

Precis som allt annat kommer pris sannolikt att spela en viktig roll i din beslutsprocess. Du behöver inte spendera massor av pengar på webbplatsövervakning.

Om du har en liten webbplats eller personlig blogg kan du komma undan med en gratis övervakningstjänst. Dessa planer kommer i princip bara att meddela dig när din webbplats går ner och ger dig en enkel rapport.

För dig som är villig att betala för webbplatsövervakning, varierar detta från $5 per månad för en startplan till $650 per månad för övervakning på företagsnivå. Det finns gott om enastående alternativ där ute som ligger inom $30 till $100 per månad.

Slutsats

Den bästa övervakningstjänsten? Det beror på vad du letar efter.

En webbplats kommer att vara nöjd med en gratis plan som innehåller grundläggande rapporter, medan en annan webbplats kan behöva avancerade funktioner och rapporter.

Här är en snabb översikt på planer och priser relaterat till denna guide:

StatusCake – Snabbaste URL-testintervaller.
Uptime Robot – Bästa gratis övervakningstjänst för webbplatser.
Pingdom – Bästa sidhastighet och övervakning av prestanda.
Uptrends – Bäst för verkliga användarövervakningstillägg.

Kurs i Digital Marknadsföring

Vi utbildar, håller kurser, föreläsningar och workshops inom Digital Marknadsföring och anpassar dessa utifrån dina behov.

Kurs i Sökmotoroptimering

Vår SEO kurs är för dig som är ansvarig för marknadsföringen för ett mindre företag eller organisation.

Vi hjälper dig med Teknisk SEO & Analys

Vet du inte hur så berättar vi gärna och delar med oss av vilka åtgärder som ska prioriteras.

Relaterade Artiklar från Digital Division

Vi förklarar strukturerad Data, schema.org och rich snippets

Med hjälp av strukturerad data, rich snippet och Schema.org markup har din webbplats möjlighet att sticka ut från mängden och driva mer trafik till din webbplats. Strukturerad data är viktigt för dig. Strukturerad data är ingen nyhet utan har varit med i många år. Det...

Så här sökmotoroptimerar du enkelt din hemsida

Sökmotoroptimera webbplats för att synas i Googles sökresultat. Google analyserar hur många webbplatser och vilka som länkar till din hemsida Därför går SEO även hand i hand med ämnen som viral marknadsföring, PR och skapande av innehåll med hög kvalitet. Google mäter...

Ta bort skadliga länkar som pekar på hemsidan

Ta bort skadliga länkar som länkar mot din webbplatsHar du eller en SEO-konsult som du har anlitat byggt dåliga länkar (länkbygge) till din webbplats via betalda länkar eller andra upplägg som bryter mot Googles riktlinjer?Steg 1 Först måste du hämta en lista med...